Make your own free website on Tripod.com

PILIHANRAYA KECIL KERUSI PARLIMEN P119 TELUK KEMANG
Selamat Datang ke Laman Web Barisan Alternatif

|Biodata Calon | Aktiviti & Ceramah | Wadah Rakyat | Forum Terbuka | Link-Link Utama | Alamat Perhubungan | Siaran Akhbar

  1. Minta Bantuan Kewangan
  2. Holy Water dalam Mineral Water ??
WADAH RAKYAT
Suara Rakyat Melalui E-Mel

holy water ke dalam mineral water?. Menurut sumber itu juga, ?produk? ini telahpun berada dalam pasaran dan boleh didapati di PKNS dan Bukit Jalil. Tolong perhatikan jenama-jenama mineral water berikut: Al-Mansur, Al-Barakah dan Bestari.

Sila sebarluaskan maklumatini. (Petikan dari Persidangan Guru-Guru Agama Klang).

MESSAGE DARI STUDENT UPM.
ASSALAAMU?ALAIKUM semua. Sahabat-sahabat sekalian! Berikut adalah berita terkini tentang suatu isu tergempar yang dapat kami ceritakan secara ringkas. Isu tergempar ini adalah berkenaan apa yang sedang berlaku di UPM tentang gerakan Missionaries (kristianisasi) yang begitu giat bergerak. Kepada sesiapa yang pernah berkunjung ke UPM, pastinya anda akan sedar bahawa di pintu masuk UPM tersergamnya? sebuah gereja! Inilah satu-satunya Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di Malaysia yang mempunyai geraja. Apa yang lebih menyakitkan hati lagi membimbangkan, gereja tersebut bakal diperbesarkan.

Pada mulanya, gereja itu menerima peruntukan bernilai RM 1 juta, namun mengikut perkembangan terbaru, peruntukan tersebut telah dinaikkan kepada RM3 juta. Inilah isu yang sedang kami tentang habis-habisan. Namun, sebaliknya pihak gereja sedang mengumpulkan tandatangan sebagai justifikasi terhadap gerakan yang kononnya dilakukan atas dasar ingin membantu golongan miskin mangsa rogol, anak yatim dan sebagainya. Inilah salah satu perkara yang amat kami gusarkan. Kami sedang memikirkan penyelesaian yang terbaik buat waktu yang terdekat ini.

Setakat ini, sudah terdapat lima kes pelajar Matrikulasi UPM menukar agama kepada kristian! Dan apa yang malang, kesemuanya adalah pelajar Siswi. Apa yang lebih menyakitkan hati, para Missionaries yang menyebarkan dakyah kristian ini menggunakan taktik kotor. Mereka menyelinap masuk ke dalam bilik asrama dan mencampurkan holy water ke dalam sebarang bekas air pelajar seperti jag air, flask, dan seumpamanya. Perkara di atas begitu serius, dan dilaporkan terdapat satu kes di mana sehingga kesemua anggota sebuah dorm tidak dapat mengucap dua kalimah syahadah akibat terminum air yang dijerang di lobi (yang telah dicampurkan holy water oleh Missionaries laknatullah ini). Lantaran itu, para pelajar Islam di UPM ini sentiasa perlu berwaspada serta berasa amat cemas dan tidak selamat berdasarkan perkembangan terbaru ini.

Kami, sesetengah pelajar UPM, terpaksa membuat rondaan malam, bagi mengesan dan menjejaki kegiatan Missionaries ini dan seterusnya mengambil tindakan sendiri sekiranya pihak UPM tidak berbuat apa-apa bagi menangani hal ini. Berdasarkan pemantauan kami, terdapat satu kejadian di mana terdapat sebuah kereta Kancil berwarna merah, meronda kawasan Kolej beberapa kali sekitar tengah malam. Kereta tersebut dipandu lelaki tua berbangsa Tionghua berkepala botak, manakala di sebelahnya pula duduk seorang perempuan tidak bertudung kepala.

Jika tidak memikirkan akan berlakunya huru-hara, mahu sahaja kami bakar gereja tersebut (jika diturutkan hati kami yang marah ini). Kepada para pembaca, tolonglah doakan sekali akan keselamatan kami dan para pelajar Islam UPM yang lain. Dan doakanlah pelajar-pelajar yang telah memeluk agama Kristian itu kembali ke pangkal jalan. Baru semalam kami mengadakan program solat hajat secara beramai-ramai di Kolej.

Namun begitu, apa yang lebih menyedihkan, kami tidak mampu berbuat apa-apa bersifat offensive terhadap perkara ini. Kesemua pelajar yang telah menukar agama itu sudah pasti telah melebihi had umur 18 tahun. Jadi, mengikut undang-undang negara kita, mereka bebas memilih agama masing-masing dan sebaliknya orang yang memaksa mereka kembali kepada agama Islam boleh didakwa! Ikhtiar kami yang terakhir ialah dengan berbanyak-banyak berdoa kepada Allah SWT agar Allah menyelamatkan kami daripada fitnah besar ini. Kami tidak sanggup melihat pada sesi pengajian akan datang, para pelajar junior kami terdiri daripada Melayu kristian! Doa kalian juga amat-amat kami harapkan. Sedih benar rasanya apabila mengenangkan ini.Semoga berjumpa lagi.

Tolonglah hindarkan anak-anak Melayu ISLAM kita daripada termakan racun dakyah kritianisasi ini, di samping kita juga perlu menjaga diri kita sendiri. INSYA-ALLAH setiap usaha yang murni kerana ALLAH, akan diberkati!